Završena rekonstrukcija Bulevara Nikole Pašića

Radovi na rekonstrukciji Bulevara Nikole Pašića, saobraćajnice dužine oko 900 metara, danas su zvanično završeni, istaknuto je na konferenciji za medije održanoj ovim povodom. Vrednost ove investicije, koju je finansiralo Javno preduzeće „Putevi Srbije“, iznosi 320 miliona dinara. Ovu lokaciju je sa svojim saradnicima, predstavnicima lokalne samouprave, večeras obišao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Radovi su podrazumevali izgradnju saobraćajnice sa 4 trake, biciklističkih i pešačkih staza, kao i kružnog toka. Urađena je i rekonstrukcija vodovodne mreže, zaštita gasovoda, postavljanje osvetljenja, elektroenergetske i telekomunikacione mreže.

Kako je objasnio Novica Nikolić, direktor Javnog preduzeća „Urbanizam i izgradnja“, sve instalicije su izmeštene, položeni novi elektroenergetski kablovi, ugrađene 42 nove revizione šahte i urađena rekonstrukcija nisko naponske mreže. Na kraju je postavljena vertikalna i obeležena horizontalna signalizacija.

Nikolić je takođe podsetio da u toku izvođenja radova nije bilo obustave saobraćaja.

Reč je o važnoj saobraćajnici, koja je deo severne obilaznice i povezuje Leskovac sa opštinama Jablaničkog okruga, Bojnikom, Lebanom i Medveđom. Da bi se stekli uslovi za ovu investiciju, prethodno je za rešavanje imovinsko pravnih odnosa, rušenje objekata i isplatu adekvatne nadoknade meštanima izdvojeno 108 miliona dinara.

Od kraja 2012. godine do danas u izgradnju, rekonstrukciju i rehabilitaciju gradskih, seoskih i puteva u republičkoj nadležnosti, uloženo je preko 2 milijarde dinara, istaknuto je ovom prilikom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *