Završena rekonstrukcija OŠ “Josif Kostić”

Kompletno rekonstruisan i renoviran objekat Osnovne škole “Josif Kostić”,  u koji je uloženo 130 miliona dinara, svečano će biti otvoren i predat na korišećenje učenicima i nastavnicima u ponedeljak 24. februara.
“Imali smo priliku da vidimo sve prostorije i  stiče se utisak da je svaki kutak pažljivo osmišljen i pametno iskorišćen, po najsavremenijim standardima- izjavio je prilikom obilaska škole gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.
Ova vaspitno-obrazovna ustanova stara 165 godina, posle dužeg vremena ponovo je zasijala u svom punom sjaju a učenici će u nju  krenuti u ponedeljak, nakon završetka zimkog raspusta.
Prisutni su imali priliku  da obiđu sve prostorije škole, kao i igralište i teren za male sportove koji su potpuno modernizovani i uređeni po najnovijim svetskim standardima.
U svim učionicama i holovima škole postavljena je led rasveta, završeni elektromotorni i montažni radovi i grejanje, zamenjeni i postavljeni podovi raznih boja, dok je u fiskulturnoj sali koja je u potpunosti adaptirana postavljen novi parket.
“Osnovna škola “Josif Kostić” opremljena je i modernim sitemima, pored led rasvete tu je i alarmni i sistem video nadzora, izvršena je priprema za instaliranje račuinarskog sistema za pametne table, a u hodnicima je postavljeno ozvučenje kao i razglas i najmodernija školska zvona – rekao je Nenad Stefanović, predstavnik firme Multitek elektronik koja je vršila nadzor nad izvođenjem radova.
Igralište iza škole u koje je 2015. godine uloženo 4,5 miliona dinara je   osavremenjeno, postavljene su moderne klupice i atestirani motorički parkovi, dok će gumirana podloga za male sportove biti postavljena kada vremenski uslovi to dozvole.
Kako je rečeno u toku je vršenje sitnih prepravki u vidu molersko farbarskih radova i radova na školskoj ogradi, koji će biti uskoro završeni.
Izvođač radova na II fazi rekonstrukcije Osnovne škole “Josif Kostić” vredne 60 miliona dinara koja je započeta novembra prošle godine bila je firma Tončev gradnja koja je radove završila na vreme i predala objekat investitoru.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *