Zbog iskliznuća vagona putnički železnički saobraćaj iz pravca Niša još uvek samo do Leskovca

Nakon jučerašnjeg iskliznuća vagona putničkog voza koji je saobraćao iz Predejana za Grdelicu, putnički železnički saobraćaj iz pravca Niša se za sada odvija samo do Leskovca, a pruga je osposobljena za saobraćaj teretnih vozova sa dizel vučom, kažu u preduzeću „Insrastruktura železnice Srbije“.

U ovom preduzeću navode i da se osposobljavanje pruge za saobraćaj vozova sa elektrovučom očekuje za vreme vikenda.

Ukoliko „Srbija voz“ tokom dana stvori uslove da organizuje saobraćaj putničkih vozova sa dizel vučom, onda bi od večeras oni krenuli da saobraćaju i do Preševa.

Komisija još uvek radi na utvrđivanju uzroka ovog iskliznuća, potvrdili su nam u preduzeću „Insrastruktura železnice Srbije“.

Podsetimo, vagon putničkog voza, koji je saobraćao iz Predejana za Grdelicu, iskliznuo je  iz šina juče oko 14 časova i 35 minuta, a povređenih nije bilo.

Sa pruge je sa dve osovine iskliznuo drugi vagon od lokomotive, koji  se nije prevrnuo. U trenutku iskliznuća u vozu je bilo 11 putnika, od kojih su neki sami nastavili dalje putovanje, dok su za preostale putnike „Srbija Voz“ i „Infrastruktura železnice Srbije“ obezbedili drumski prevoz.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*