Zbog kršenja mera zabrana kretanja i okupljanja od početka vanrednog stanja procesuirano je 225 lica

Od 21. marta kada je doneta Uredba o merama za vreme vanrednog stanja, zbog njihovog kršenja, pred Prekršajnim sudom u Leskovcu procesuirano je 225 lica i doneto isto toliko presuda, za koje su izrečene novčane kazne u ukupnom iznosu od 15 miliona 45 hiljada dinara, kazao je u izjavi za Televiziju Leskovac Branislav Đorđević, vršilac dužnosti predsednika Prekršajnog suda u Leskovcu.

Od ovog broja doneto je 69 presuda zbog kršenja mere zabrane kretanja za lica starija od 65 godina, 128 zaa lica mlađa od 65 godina, dok je 28 presuda zbog nepoštovanja mere zabrane okupljanja u parkovima i na javnim površinama.

Za vreme prvomajskih praznika smanjen je broj podnetih zahteva za pokretanje prekršajnog postupka zbog nepoštovanja zabrane kretanja i okupljanja u parkovima i javnim površinama. Tako je u četvrtak 30. aprila po ovim osnovama doneto 7 presuda, a sva lica su osuđena i kažnjena ukupnim novčanimm iznosom od 350 hiljada dinara. U petak 1. maja, meru zabrane kretanja prekršila su četiri lica mlađa od 65 godina i prema njima su izrečene novčane kazne u ukupnom iznosu od 200 hiljada dinara.

Iznosi novčanih kazni za nepridržavanje mera zabrane kretanja i zabrane okupljanja u parkovima i na javnim površinama, kreću se od 50 do 150 hiljada dinara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *