Zbog novog toplovoda do stanova preko dasaka

toplovod 1

Leskovac – Zbog  radova na rekonstrukciji toplovoda od kotlarnice „Crvena Zvezda“ do ulice Nikole Skobaljića, našoj redakciji javio se veliki broj građana koji žive u ovom stambenom naselju, sa konstatacijama da se ne osećaju sigurno i da mesta koja su iskopana za postavljanje cevi nisu adekvatno obezbeđena.

Međutim, kada je naša ekipa danas otišla na lice mesta, gotovo niko od njih nije hteo pred kamere.

toplovod 2

Stanari nisu želeli pred kamere, ali se  našem pozivu odazvao izvođač radova, predstavnik austrijske kompanije „ Štrabag“, koji tvrdi , da je shodno uslovima i terenu na kome se radovi izvode, prostor adekvatno obezbeđen, i da sigurnost stanara nije ugrožena.

“ Smatramo da su drveni mostići koji su postavljeni preko iskopina potpuno bezbedni za svakoga ko gleda gde ide, a vizuelna ograda postavljena je ne samo da bi zaštitila prolaznike već I da ih upozori da treba da budu oprezni,”, kaže poslovođa gradilišta Veselin Milivojević, koji smatra da su pritužbe stanara preuveličane .

Dodatni problem, ističu izvođači, predstavlja i to što se od početka radova konstantno svake noći krade po nešto od građevinskog materijala, pa čak i takozvana vizuelna zaštita, odnosno plastična narandžasta ograda kojom  su zagrađena mesta na kojima se kopalo.

Loši vremenski uslovi ne idu na ruku izvođaču radova, ali se oni nadaju da će poslovi u ovom stambenom bloku biti okončani za dve nedelje.