Zbog olujnog nevremena uništeni zasadi jabuke u Velikom Trnjanu

Zasadi jabuka Slobodana Stankovića i Slađana Nikolića na području Velikog Trnjana potpuno su uništeni tokom vremesnke nepogode koja je  zahvatila naš kraj u utorak u večernjim časovima.

Plodove jabuka na parceli Slobodana Stankovića iz sela Donje Trnjane, najpre je oštetio grad koji je padao u subotu uveče. Međutim, šteta nastala preksinoć zbog olujnog vetra neuporedivo je veća. Stabla  su oborena, a mnoga i iščupana iz korena.

Parcele Stankovića obuhvataju površine od 16, 22, a najveća 24 ara. I Slađanu Nikoliću iz istog sela, olujni vetrovi uništili su 400 stabala od ukupno 500 posađenih, a što se ovogodišnjeg roda tiče, 10 tona plodova je izgubljeno. Kako sam tvrdi, obraćali su se mnogima za pomoć.

Prema njihovim rečima, štetu koju je grad naneo u subotu uveče nadoknadiće im osiguravajauća kuća,  s obziroma na to da su zasade osigurali od ove vrste nepogoda. Međutim, za štetu od olujnih vetrova ne znaju kome da se obrate. Inače, reč je o većim proizvođačima voća, koji pored jabuka, uzgajaju i kruške i šljive.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *