Zbog padavina došlo do porasta vodostaja reka, nadležni kažu da više nema opasnosti od izlivanja

U poslednja 24 časa na našem području palo je oko 125 litara kiše po kvadratnom metru pa je na teritoriji grada i okoline zabeležen intenzivniji porast vodostaja reka koji je stvorio problem meštanima nekoliko sela.  Veternica, Južna Morava i Vučjanka su za sada pod kontrolom, dok Jablanica beleži blagi porast, rekao je na Vladimir Petković, član Gradskog veća, na konferenciji za novinare u Svečanoj sali.  

On je dodao da  nema opasnosti od novih izlivanja i da je situacija pod kontrolom.

Opasnost od izlivanja koja je pretila Vučju je zahvaljujući intervenciji nadležnih službi sprečena, a nivo reke Vučjanke je u opadanju, jedan je od podataka koji je Petković izneo nakon obilaska ugroženih područja. Prema njegovim rečima, usled izlivanja vode situacija je bila složenija i u Žabljanu, Radonjici, Strojkovcu, Palikući, Turekovcu, ali na sreću nije bilo ozbiljnije ugroženih domaćinstava i ljudskih života.

Velike padavina dovele su i do odrona na pojedinim deonicama. Oštećeni su putevi na pravcu Igrište – Slavujevca, Kaluđerce-Crcavac,  Brza – Gorina, a na području Bukove glave oštećen je most.

U odnosu na druga mesta situacija u Bogajevcu bila je ozbiljnija, jer je voda ušla u više dvorišta, pomoćnih objekata i podruma.

Svi građani koji imaju problem sa poplavama, mogu pozvati na sledeće brojeve: 016 252 093, 016 200 270, 016 251 351 i na telefon vatrogasne službe, 016 193.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*