Zbog slabog odziva centralni punkt za vakcinaciju biće izmešten iz Hale Partizan u Dom zdrvlja

Imajući u vidu slab odziv sugrađana, punkt za vakcinaciju će iz Sportske hale Partizan već tokom sutrašnjeg dana biti prebačen u prostorije Doma zdravlja, jedna je od odluka usvojena na današnjoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije.

Počev od 27. januara vakcinacija će se obavljati na četvrtom spratu u maloj sali ove zdravstvene ustanove i radiće svakog radnog dana i subotom od 7 do 14 časova. Članovi štaba jednoglasno su usvojili i preporuku  Tehničkoj školi „Rade Metalac“, ovogodišnjem domaćinu i organizatoru Svetosavskih svečanosti“, da se Svetosavski bal ne održi.

U poslednjem talasu virusa korona, na području Jablaničkog okruga zabeležen je najveći broj novoobolelih lica, u poređenju sa prethodnih pet. Naime, od 1. do 24. januara tekuće godine registrovano je 2210 novozaraženih, što je četiri puta više nego u istom periodu prošle godine, kada je ova brojka iznosila 563. Što se tiče grada Leskovca, u januaru je do jučerašnjeg dana zabeležen 1351 slučaj oboljevanja.

Epidemiolozi omikron soj ocenjuju kao izuzetno lako prenosiv, zbog čega u narednom periodu treba izbegavati organizovanje masovnih okupljanja, kako bi se rizik od prenošenja sveo na minimum, preporuka je Gradskog štaba za vanredne situacije.

Obuhvat vakcinacije na području Jablaničkog okruga već duže vreme stagnira i još uvek nije na zadovoljavajućem nivou, naglašeno je ovom prilikom, a trenutno iznosi oko 50,13 odsto, što je nešto više od 55  hiljada osoba. Na punktu u hali Partizan poslednjih dana dnevno se da oko deset do petnaest prvih doza,dok se broj drugih kreće između 50 i 70.

Od početka pandemije do jučerašnjeg dana na području Jablaničkog okruga resgistrovano je 28 829 slučajeva kovida 19, od toga 17 684 u Leskovcu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*