Zbog zaraženih učenika četiri odeljenja prešla na onlajn nastavu

Zbog dva i više obolela đaka od kovida 19, učenici po jednog odeljenja Tehničke  škole u Vlasotincu, gimnazija u Leskovcu i Lebanu, kao i osnovne škole  u Lebanu, prešli su na onlajn nastavu.

Ostala odeljenja ovih vaspitno-obrazovnih ustanova nastavila su sa časovima po prvom modelu, odnosno u učionicama.

Epidemiolozi navode da se epidemiološka situacija u svim osnovnim i srednjim  školama na teritoriji Jablaničkog okruga prati iz dana u dan, a podaci se svakog utorka i petka prosleđuju Institutu za javno zdravlje Srbije „Doktor Milan Jovanovic Batut“, koji procenjuje da li škola prelazi na drugi model nastave.

Samo u prvoj nedelji septembra zabeleženo je 513 obolelih lica, što je u poređenju sa avgustom, kada je tokom celog meseca bilo 833 novozaraženih, značajan porast.

Deca od 12 do 18 godina mogu se vakcinisati  Fajzerovom vakcinom, a do sada su na području Jablaničkog okruga vakcinu primila 204 lica ovog uzrasta.

Podsetimo, Tehnička škola „Boško Krstić“ u Bojniku, koju pohađa 210 učenika, jedina je na području Jablaničkog okruga, koja je nastavu u novoj školskoj godini započela po drugom, kombinovanom modelu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *