„Zeleni dani na Vučjanki“ – projekat čiji je cilj popularizacija Vučjanke

Zahvaljujući projektu „Povezivanje bisera“, koji lokalna samouprava preko Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga sprovodi sa makedonskim gradom Kriva Palanka, Kanjon reke Vučjanke zauzima sve značajnije mesto na turističkoj mapi Srbije.

Nakon uređenja starih i izgradnje novih staza i platoa, postavljanja dva letnjikovca, klupa i opreme za rekreaciju i zabavu, u Kanjonu je organizovana dvodnevna manifestacija „Zeleni dani na Vučjanki“, još jedna od aktivnosti koja se realizuje u okviru ovog projekta.

Posetioci imaju priliku da tokom dva dana obiđu lepote ovog prirodnog bisera leskovačkog kraja, posete lokalitete poput hidroelektrane Vučje i arheološkog nalazišta Caričin grad i uživaju u degustaciji tradicionalnih jela i bogatom kulturno-umetničkom programu. Za danas je, između ostalog, planirano pešačenje na novoj planinarskoj stazi dužine 5,2 kilometra, koja se prostire od Crkve Svetog Jovana Krstitelja do hidroelektrane.

Martin Nikolovski, predstavnik Opštine Kriva Palanka, istakao je da je projekat „Povezivanje bisera“ samo početak uspešne saradnje između našeg i ovog makedonskog grada, koja će uskoro postati i zvanična.

Vrednost projekta „Povezivanje bisera“, koji sufinansira Evropska unija je blizu 236,5 hiljada evra. Leskovcu je namenjeno skoro 122 hiljade evra, od čega je Evropska unija obezbedila oko 89 hiljada 400, a lokalna samouprava blizu 32 hiljade evra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*