Zlatanović podneo ostavku, gradonačelnik tvrdi da više neće biti olakog direktovanja

skup[tina

Leskovac – Današnju sednicu Skupštine grada obeležile su ostavke direktora, promene u Gradskom veću, kao i formiranje nove odborničke grupe.

Slaviša Zlatanović, lider lokalnog URS-a podneo je danas ostavku na mesto direktora gradske Direkcije za urbanizam i izgradnju.

„Moja ostavka je čista politička iznuda“ poručio je Zlatanović dok je podnosio izveštaj o radu sa dinansijskim pokazateljima gradske direkcije za 2013. godinu.

On je negirao navode Nove srbije i Jedinstvene Srbije, čiji su odbornici tražili njegovu smenu zbog navodnih nerealizovanih planova.

Njega će na ovom mestu zameniti Milenko Milenković iz redova naprednjaka.

Odbornici gradske skupštine usvojili su predloge o razrešenjima funkcije članova Gradskog veća Gorana Vukadinovića i Ivice Nešića i tajnim glasanjem odlučili da ih zamene doktor Jasmina Ranđelović i diplomirani inženjer informacionih tehnologija Srećko Stamenković sa stalnim radnim odnosom.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je ovom prilikom rekao da će i oni kao i preostali članovi Veća dobiti resor o kome će voditi brigu, a da će se rezultati njihovog rada videti za 100 dana.

„Ukoliko ne budu opravdali ukazano poverenje i članovi Veća ali i direktori i načelnici uprava biće smenjeni“ izjavio je Cvetanović.

Na ovom zasednju utvrđen je prestanak mandata odborniku Miletu Milenkoviću članu SNS-a  zbog podnošenja ostavke i potvrđen je mandat novom odborniku Branislavu Stankoviću sa iste liste.

Od današnje sednice Skupštine grada Leskovca u lokalnom parlamentu funkcionisaće još jedna odbornička grupa ’’Aktivna Srbija – Pokret veterana – Srpska monarhistička stranka’’ koju čine četiri odbornika.

Usvojeni su i predlozi odluka o donošenju Programa komasacije za delove katastarskih opština Milanovo, Gornje i Donje Stopanje, Vinarce, Podrimce, Zalužnje i Priboj, Priboj koji će koštati 31 milion 822 hiljade i 400 dinara i trajati dve i po godine.

Sa odlukom odbornika Skupštine grada za sprovođenje ovog projekta Uprava za privredu i poljoprivredu apliciraće za deo sredstava kod Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede preko konkursa koji je otvoren do 5. maja.

U prepodnevnom delu sednice usvojeni su i: plan generalne regulacije za severni deo šireg centra grada i naseljeno mesto Brestovac; godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada; Operativni plan odbrane od poplave za vode drugog reda; Predlog odluke o uvođenju samodoprinosa u Mesnoj zajednici „Vinarce“ ali i predlozi odluka o jednostranim  raskidima ugovora: o zakupu zgrade kluba Vojske Srbije sa preduzećem „Kingswood“ i zakupu dela proizvodnih pogona „Danila Boškovića“ u Gredlici sa slovenačkom firmom „Red Cat“ zbog neispunjavanja ugovornih obaveza.

Odbornici su usvojili izveštaje o radu u 2014. i Programe rada za tekuću godinu svih gradskih uprava.