MINISTAR KULTURE: “LESKOVAC PRIMER ZA UZOR KADA JE KULTURNI ŽIVOT U PITANJU”

Leskovac je primer za uzor kada je kulturni život u pitanju, a svaki dinar uložen u kulturu u Leskovcu bio je dobro uložen dinar, rekao je danas nakon obilaženja ustanova kulture u našem gradu ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević.

Ministar Vukosavljević obišao je danas sa saradnicima leskovačku biblioteku „Radoje Domanović“, Narodni muzej, pozorište i Leskovački kulturni centar . On je na konferenciji za novinare održanoj u opštinskoj sali istakao da najvišom ocenom ocenjuje ustanove kulture koje je posetio.

Leskovac se u poslednjih nekoliko godina istakao brojnim kavlitetnim projektima, kazao je ministar Vukosavljević i dodao da je ministarstvo kulture od 2016. izdvojilo blizu 70 miliona dinara za leskovačke projekte u oblasti digitalizacije, savremenog stvaralaštva i zaštite kulturnog nasleđa, dok je samo u ovoj godini izdvojeno 24 miliona.

U tekućoj godini Iz budžeta grada izdvojeno je 354 miliona dinara, što iznosi 8,7 posto od ukupnog budžeta, podsetio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević , predložio je rukovodstvu leskovačke biblioteke da zajedno sa gradom urade projekat za dobijanje novih prostorija, a dao je i predlog Leskovačkom kulturnom centru da predaju projekat za rekonstrukciju letnje bine.