3D štampač za leskovačku Gimnaziju

Povodom jubileja, 140 godina postojanja i rada, leskovačka Gimnazija je na poklon od firme “Katalog” dobili 3D štampač i filament za štampu, odnosno plastične žice koje se tope prilikom štampe i izlivaju 3D objekat.

O tome koliko su značajne ovakve donacije koje doprinose osavremenjivanju procesa obrazovanja u školama govorila je profesorka matematike i informatike u Gimnaziji Dragana Andrejević.

“3D štampač će nastavu učiniti sadržajnijnom i kvalitetnijom, a i učenici će moći da sada i odštampaju svoje 3D projekte na kojima rade i posle samo nekoliko sati ih drže u svojim rukama – objasnila je tokom prezentacije rada štampača Andrejević.

Da je veoma važno da celokupna lokalna zajednica doprinese poboljšanju uslova za rad leskovačkih đaka složila se i Milica Ristić, koja godinu dana radi u kabinetu gradonačelnik Leskovca, inače jedan od ranijih dobitnika nagrade za mlade talente koja je sada na doktorskim studijama na Ekonomskom fakultetu u Nišu.

Ovom prilikom, povodom 140 godina postojanja škole, gradonačelniku Leskovca Goranu Cvetanoviću uručena je zahvalnica za poseban doprinos u razvoju same škole.