Ako napuštate dom večeras – aktivirajte alarm!

bina

Leskovac – Novu 2014. godinu na Širokoj čaršiji sa Leskovčanima dočekaće Stevan Anđelković. Ovaj popularani pevač već devet godina je na estradnoj sceni, a kao multitalentovani umetnik angažovan je kao glavni lik u pank operi Emira Kusturice „Vreme Cigana“.

 Nakon vatrometa na sceni će biti trubači Isidora Zećirovića. Program će početi večeras u 22 časa i trajaće do dva sata nakon ponoći.

Manifestaciju će, zbog bezbednosti sugrađana i gostiju, pratiti pripadnici saobraćajne i vatrogasne jedinice Policijske uprave Leskovac i Službe hitne medicinske pomoći leskovačkog Doma zdravlja.

Organizator dočeka – Turistička organizacija Leskovac apeluje na sugrađane da ne koriste pitotehnička sredstva kako bi se izbegli eventualni nemili događaji. Pokrovitelj dočeka je Grad Leskovac.

Zbog dočeka Nove 2014. godine na Širokoj čaršiji od 18 časova do 8 časova 1.januara za saobraćaj motornih vozila privremeno će se zatvoriti deo Bulevara oslobođenja: od raskrsnice ulice Bulevar oslobođenja sa ulicama Nikole Skobaljića i Cara Lazara (kod Tehnološkog fakulteta), do raskrsnice Bulevara oslobođenja sa ulicama Vojvode Mišića i Koste Stamenkovića.

dragan 1

Saobraćaj će se u ovom periodu odvijati prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji i po regulisanim alternativnim pravcima, saopštavaju iz Policijske uprave Leskovac.

Analiza stanja bezbednosti na područiju Policijske uprave u Leskovcu, za vreme proslave novogodišnjih i božićnih praznika ukazala je da je neadekvatno obezbeđenje lične imovine, kuća, stanova, prodavnica i poslovnih prostorija, od strane vlasnika dovodilo do povećanja izvršenja krivičnih dela protiv imovine i to krađa i teških krađa, kao i prekomerne i nestručne upotrebe pirotehničkih sredstava što može imati za posledicu telesno povređivanje ili izazivanje požara navodi se u saopoštenju za javnost Policijske uprave Leskovac.

Mole se građani da prilikom odlaska na proslave praznika, na adekvatan način obezbede svoju imovinu aktiviranjem alarmnih uređaja ili sigurnosnih kamera ako ih poseduju.

U vreme predstojećih praznika Policijska uprava u Leskovcu će pojačati svoje aktivnosti u cilju efikasnije zaštite lične imovine građana i njihove sigurnosti, pojačanim prisustvom policijskih službenika uz kontrolu vozila, lica u vozilu i prtljaga.

Upućujemo apel svim sugrađanima da pirotehnička sredstva (petarde, vatrometi, konfete ….) u trenucima slavlja ne koriste jer upotreba ovih sredstava, koja su sumnjivog porekla, na nestručan način može dovesti do neželjenih posledica i telesnog povređivanja.

Saobraćajna policija će preduzeti pojačane mere kontrole učesnika u saobraćaju sa posebnim osvrtom na alkoholemiju vozača i brzinu kretanja vozila.           

Podsećamo sugrađane na njihovu građansku dužnost i obavezu da sve sumnjive događaje i lica prijave Policijskoj upravi u Leskovcu, na telefone 016/192, 016/252-984 i 016/200-221 zakjljučuje se u saopštenju za javnost Policijske uprave Leskovac.