Ambasador Severne Makedonije posetio Leskovac povodom “Dana makedonske kulture”

Udruženje građana makedonske nacionalne manjine Jablaničkog okruga „Ilinden“ Leskovac, sinoć je u leskovačkom kulturnom centru organizovalo  tradicionalnu manifestaciju „Dani makedonske kulture“. Ovom prilikom priređen je i kraći umetničko – zabavni prikaz učenika na severnomakedonskom.

I ovogodišnji “Dani makedonske kulture“ iskorišćeni su za  predstavljanje stvaralaštva Makedonaca koji žive i rade u Srbiji, afirmišući na taj način makedonsko-srpsku saradnju i podstičući recipročne kulturne programe obe zemlje. Nadamo se da ovakvim dešavanjima utičemo na intenzivnije zbližavanje naša dva naroda i da doprinosimo jačanju tradicionalno dobrih veza između  država, rekao je amasador Severne Makedonije u Srbiji Aleksandar Popovski.

Pored ambasadora Severne Makedonije, manifestaciji su prisustvovali i  predsednik saveta Makedonaca u Srbiji Borče Veličkovski i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, kao i predstavnici leskovačkog Udruženja građana makedonske  nacionalne manjine Jablaničkog okruga “ Iliden “.