Amerikanci zainteresovani za Zelenu zonu

zelena zona

Leskovac – Nekoliko inostranih kompanija, među kojima je i jedna američka, zainteresovane su za zakup prostora na leskovačkoj Zelenoj zoni.

Ipak, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović nije želeo da precizira o kojim investitorima je reč dok, kako je istakao, sve potrebne pripreme ne budu završene sa Vladom Republike Srbije.

Zelena zona je spremna za investitore jer ima struje, vode i kanalizacije.

Nedostaje kružni tok na starom autoputu, koji su Putevi Srbije započeli još početkom decembra 2012. godine, pa kasnije odustali.

Inače, potencijalni investotori će plaćati prenamenu zemljišta iz poljoprivrednog u građevinsko 670.000 dinara po hektaru i više, ali će imati velike olakšice pri zakupu, u zavisnosti od broja zaposlenih.

“Međutim, to nije sve jer sve treba da bude papirološki čisto, a to ne zavisi samo od grada već i od države” objasnio je gradonačelnik.

Zelena zona je jedan od deset najznačajnijih infrastukturnih projekata u gradu.

Do sada je u izgradnju infrastukture uloženo oko 1,2 miliona evra, a desetogodišnjim planom razvoja definisana je dinamika svih poslova koji treba da dovedu do toga da ova zona objedini ponudu i tražnju i da postane jedan od najvažnijih centara za prikupljanje, preradu i distribuciju poljoprivrednih proizvoda u jugoistočnoj Evropi. Zelena zona se prostire na površini od blizu 100 hektara.