Amoroso sutra u Leskovcu, u nedelju na Kolarcu

Ovogodišnja devetnaesta koncertna sezona Kamernog orkestra Amoroso počinje sutra u Leskovcu, nastupom koji je zakazan za 20 časova u Svečanoj sali grada.
Nakon toga, u nedelju 1. marta, Amorso će nastupiti na velikoj sceni Kolarčeve narodne zadužbine, saopšteno je na konferenciji za novinare u Leskovačkom kulturnom centru.
Kamerni orkestar Amoroso će u okviru programa ,,Kolarčev podijum kamerne muzike’’ nastupiti po peti put na Kolarcu, koji je sigurno najprestižniji koncertni prostor u zemlji.
I leskovačka i beogradska publika imaće priliku da čuje Šopenov koncert u F-molu za klavir i orkestar u interpretaciji mladog pijaniste Vladimira Aćimovića, dobitnika nagrade ArtLink za najprespektivnijeg mladog umetnika u Srbiji za 2019.
Publika će imati priliku da premijerno čuje i koncert za kontrabas i orkestar ruskog kompozitora Sergeja Kusovickog koji će izvesti Nađa Staničić, kao i Aleksu  Aćimovića, jedanaestogodišnjeg violinistu  iz Niša sa prvim stavom Bahovog koncerta u A-molu.
Umetnički rukovodilac i dirigent ovog programa je naš proslavljeni violinista Jovan Bogosavljević. Pokrovitelj koncerata je grad Leskovac, a organizaciju su pomogli Leskovački kulturni centar i Muzička škola “Stanisalv Binički”.
Iza Kamernog orkestra Amorso je 18 godina uspešnog rada tokom kojih je realizovano preko 300 koncerata i oko 200 nastupa solista.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *