Apel ugostiteljskim objektima: “Otkažite koncerte zakazane za vikend”

U narednom periodu sve nadležne inspekcijske službe vršiće intenziviniju kontrolu sprovođenja protivepidemisjkih mera zaštite od širenja virusa Kovid 19, sa akcentom na rad ugostiteljskih objekata, rečeno je, između ostalog, na sednici Saveta Jablaničkog upravnog okruga, u zgradi okruga.  U svom obraćanju gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je uputio apel i preporuku vlasnicima ovih  objekata da otkažu koncerte zakazane tokom predstojećeg vikenda.

Aktuelna epidemiološka situacija u našem gradu, nije alarmantna, s obzirom na to da se od septembra dnevno beleži jednocifren broj pozitivnih lica na Kovid 19, ali je jako bitno da se ovakvo stanje i održi, za šta je neophodno poštovanje svih mera i preporuka propisanih od strane nadležnih, složili su se učesnici današnje sednice. Ovom prilikom napravljen je i plan nadzora u opštinama na teritoriji Jablaničkog okruga.

Posebno je bilo reči o ugostiteljskim objektima, u kojima se poštuje radno vreme, ali ne i propisana fizička distanca i nošenje maski.

Načelnik Jablaničkog upravnog okruga Miloš Ćirić, ovom prilikom, pozvao je predsednike lokalnih samouprava na području okruga da se tokom narednih dana izjasne o problemima koje imaju na terenu, uključujući poplave, paljenje njiva i druge vanredne situacije kako bi to bilo prosleđeno Vladi Republike Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *