Aptiv: Fleksibilnost automobilske industrije podrazumeva i prekovremeni rad

Prvi put od svog osnivanja, u januara 2019. godine, Kompanija “Aptiv” u Leskovcu otvorila je danas svoja vrata za zajedničku posetu predstavnika lokalne samouprave i medija.

Cilj organizovanja ovog obilaska bio je upoznavanje sa uslovima rada skoro 5 hiljada zaposlenih i procesom proizvodnje u okviru koje se dnevno proizvede 500 hiljada žica. 

Prilikom današnje posete pitanja novinara uglavnom su se odnosila na situaciju koja se dogodila sredinom ove godine, kada su radnici Aptiva, radili prekovremeno van zakonski propisanih radnih sati.

Menadžment tim Aptiva za region i menadžment fabrike ovo su pokušali da objasne zahtevima automobilske industrije koji, pre svega, podrazumevaju fleksibilnost, ali i činjenicom da je pandemije virusa korona dovela do nastanka velikih izazova koji su morali biti prevaziđeni na neki način.  

Još jedno od pitanja odnosilo se na odnose među zaposlenima u  fabrici u Leskovcu, na šta su predstavnici Aptiva odgovorili da se sprovode kontinuirani treninzi zaposlenih na svim nivoima, ali da u fabrici postoji veliki broj radnika.

Ovom prilikom je naglašeno da kompanija Aptiv u Srbiji posluje unazad nekoliko godina i da je cilj da ukupni broj zaposlenih bude 11 hiljada.

Kada je reč o fabirici u Leskovcu, za čiju izgradnju je do sada uloženo oko 55 miliona evra, u njoj radi skoro 5000 ljudi, sa pozitivnim trendom rasta preko ovog broja.

Prilikom posete je nagalšeno da je Aptiv Leskovac omogućio plaćeno odsustvo zaposlenima za potrebe vakcinacije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*