Begović: U okviru BIO4 kampusa u Beogradu radiće 4000 najboljih istraživača, profesora, studenata

“Projekat BIO4 kampus je rezultat strateškog razmišljanja i strateške odluke države da ulaže u mlade i da ulaže u nove tehnologije”, rekla je večeras ministarka nauke, inovacija i tehnološkog razvoja Jelena Begović, na predstavljanju programa “Skok u budućnost – EXPO 2027”. Kako je najavila, ovaj projekat će biti završen do kraja 2026. godine.

“U okviru BIO4 kampusa radiće najbolji istraživači, najbolji profesori, studenti – više od 4.000 njih. Nastavljamo da gradimo okruženja koja će omogućiti našim najboljima, našim talentima, našim mladima da rade na identičan način, a možda i bolje, u odnosu na ceo svet.

Ovo je najveće, pojedinačno, najveće ulaganje u nauku i mlade ikada u Srbiji, a mogu da kažem i u širem okruženju – 450 miliona evra će biti uloženo izgradnju BIO4 kampusa”, naglasila je minstarka.

Projekat BIO4 Kampusa zamišljen je kao višefazni projekat koji će se prostirati na 20 hektara, a u jednoj celini će integrisati nekoliko visokoškolskih i naučno-istraživačkih ustanova.

Izgradnja BIO 4 kampusa, koji će, kako se najavljuje, omogućiti Beogradu da postane jedan od prepoznatljivih bioekonomskih centara u Evropi, počela je krajem decembra 2023.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *