Vučić o vizitorskom centru “Caričin grad” i drugim investicijama na području Jablaničkog okruga

“Centar za posetioce “Caričin grad” važan je kako za samo Lebane, tako i za ovo arheološko nalazište, ali idemo i na uređenje celog Lebana, na most carica Teodora, na i na novi vizitorski centar u gradu, na novu autobusku stanicu. Želeli smo da vidite kako će jedno malo Lebane da izgleda, sa sve hotelom Caričin grad”, istakao je u večerašnjem obraćanju predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

On je podsetio i na izgradnju Regionalnog startap centra u Leskovcu, koja je u toku, kao i na put preko Radan planine, koji će uskoro biti završen i spojiti
Kuršumliju, Prokuplje, Medveđu, Lebane i Bojnik.

Vučić je govorio i o izgradnji 87 kilometara kkanalizacione mreže na Vlasinskom jezeru, koja će koštati 26 miliona. Biće izgrađena dva postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda oko Vlasinskog jezera, jedno na severu Vlasine (kapaciteta 5500 ekvivalent stanovnika), na oko 600 metara od jezera, a drugo na jugu, na oko 2,5 km od jezera, kapaciteta 3000 ekvivalenata.

“To će biti jedno od najlepših jezera na jugoistoku Evrope i privlačiće ogroman broj turista”, istakao je Vučić.

Sada verujem da jug Srbije ima perspektivu, zaključio je predsednik Vučić, govoreći o projektu “Ekspo 2027”, čiji je cilj razvoj cele Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *