BELA KUGA: Gase se četiri odeljenja u Leskovačkim srednjim školama

srednjoskolci

Leskovac – U četvrtak će biti održan i sastanak sa direktorina leskovačkih srednjih škola vezan za pripremu predloga plana upisa učenika u privi razred srednjih škola.

Ove godine osmogodišnju školu na teritoriji Jablaničkog okruga završiće 2 108 učenika što je za 138 manje u odenosu na prethodnu što znači da će doći do gašenja 4 do pet odeljenja.

Ono što predstoji je da načelnik Školske uprave u Leskovcu Tomislav Simonović Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavi predlog plana upisa u prvi razred srednje škole za 2014/15 godinu.

Načelnik Školske uprave Tomislav Simonović je tokom januara održao sastanke sa direktorima srednjih škola i predstavnicima lokalnih samouprava i Nacionalne službe za zapošljavanje u pet opština Jablaničkog okruga i očekuje se finiširanje opštinskih predloga plana upisa.

Načelnik je najavio i početak eksternog vrednovanja 11 osnovnih, jedne srednje škole i dva vrtića iz Jablaničkog okruga i podsetio direktore osnovnih škola da su iz štampe izašle zbirke iz matematike, srpskog jezika i predmeta iz prirodnih i društvenih nauka koji će biti objedinjeni u trećem testu.

Izdavač je Prosvetni pregled, a probni test završnog ispita biće organizovan krajem marta – početkom aprila.