Besplatna pravna pomoć svakog drugog utorka u Leskovačkom kulturnom centru

„Mobilna pravna podrška u južnoj Srbiji“, naziv je projekta koji je počeo da se realizuje oktobra prošle  i trajaće do jula ove godine u Nišu, Leskovcu i Prokuplju.

U našem gradu logističku podršku pruža Leskovački kulturni centar, gde su se najbolji studenti Pravnog fakulteta susreli sa zainteresovanim građanima kojima je potrebna besplatna pravna pomoć.

Svakog drugog utorka građani mogu da se sretnu sa najboljim studentima u prostorijama Leskovačkog kulturnog centra i od njih dobiju  beplatnu pravnu pomoć.

Radi se o projektu koji realizuju „Društvo Roma“ iz Prokuplja i „Klub za osnaživanje mladih 018“ iz Niša u saradnji sa Pravnim fakultetom i privatnom advokatskom kancelarijom, takođe, iz Niša.

Studenti Pravnog fakulteta u Nišu, radeći sa građanima, stiču na ovaj način neophodnu praksu.

Ovo je treća sezona da se realizuju slični projekti na jugu Srbije i do sada je zabeležno oko 120 slučajeva pružanja pravne pomoći i saveta.  

Problematika o kojoj studenti razgovaraju sa građanima je raznovrsna: počev od pitanja naslednog prava, preko komunalnih problema do pitanja iz područja socijalne zaštite.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *