Uz pomoć grada posao započinje 25 osoba, među njima i mlada Andrijana Ilić

Među dvadesetpetoro osoba koje će u narednom periodu pokrenuti sopstveni posao zahvaljući novčanoj podršci lokalne samouprave, a kojima su danas u Svečanoj sali grada uručeni ugovori, našla se i tridesettrogodišnja Andrijana Ilić.

Ona će uz pomoć finansijskih sredstava koja je dobila preko mere „samozapošljavanje“ u okviru Lokalnog akcionog plana, početi da se samostalno bavi advokaturom.

Govoreći o značaju ovakvog vida podrške, Andrijana je istakla da je veoma bitno kada sredina ume da prepozna i pruži podršku u realizaciji ideja koje mladi ljudi imaju na početku svojih karijera.

Uručujući ugovore, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović podsetio je da je 2012. na evidenciji nezaposlenih Nacionalne službe za zapošljavanje bilo  22 812 osoba, a na kraju 2019. – 14 520.

Smanjenju broja nezaposlenih lica preama njegovim rečima, doprinelo je otvaranje pogona inostranih kompanija, ali i jačanje domaćih privrednika. Značajnu ulogu u tome ima i aktivno sprovođenje Lokalnog akcionog plana  za zapošljavanje, u okviru kojeg je putem različitih mera od 2013.godine radno angažovano 1 137 lica.

Za sprovođenje mere podrške „samozapošljavanje“ 25 osoba, kojima su uručeni ugovori, iz gradske kase izdvojeno je ukupno 5 miliona dinara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *