Bez plaže u Vučju – umesto da urede kupalište, opštinski radnici otišli da privatno zarađuju

vucje 2

Vučje – Sezona kupanja na reci Vučjanki biće otvorena, ali dogodine. Za otvaranje kupališta pored stare hidrocentrale u Vučju ove godine, nisu ispunjeni svi zakonski uslovi.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović za ovo, između ostalog, krivi radnike Sportsko rekreacionog centra “Dubočica” i leskovačkog komunalca koji, kako je istakao, umesto da se pozabave uređenjem kupališta, jedan broj njih je iskoristilo privilegiju koju donosi rad u javnim preduzećima I otišlo,privatno ,da zarađuju kao spasioci na Crnogorskom primorju ili da beru višnje što je, kako je on rekao, nedopustivo.

Iz lokalne samouprave je pokušano da se uradi sve ono što je moglo kako bi se  uredilo kupalište na reci Vučjanki kao što je čišćenje korita reke na potezu Đokini virovi – Dev kazan.

Ove godine  te radove su trebali da obave  radnici JKP „Komunalac“, kako be se uštedela sredstva iz lokalnog budžeta, jer su se oni, predhodnih godina,  obavljali u okviru javnih radova. Ali, do toga nije došlo.

„Sve ja rađeno bezzakonski, niko nije dobio saglasnost da se ispusti brana a ni spasilaca nije bilo. Došao sam, tragom vaših pitanja, do informacije da gospoda koja dobiju sertifikate i diplome za spasioca, a koji rade u SRC, odlaze leti na rad u Crnu Goru, gde zarađuju novac,“ rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, i dodao da ta lica neće primiti platu za period svoje odsutnosti.

vucje 1

Radnici „Komunalca“, ističe Cvetanović, umesto da izvršavaju poverene im poslove na održavanju zelenila i priobalja,  oni odlaze na godišnje odmore kako bi obavili berbu svojih višanja.

“ Po završetku berbe isti ti radnici traže platu, ali da bi je dobili moraju, nakon košenja trave, da ispostave račun Direkciji, a Direkcija gradu. Tu nastaje problem, jer računa nema, iz razloga što nema ni obavljenog posla, tako da će platu primiti onda kada je budu zaradili.
Kada se sve uzme u obzir, bez spasioca, sa uništenom zaštitnom ogradom koja ugrožava bezbednost male dece, uz rizik da se neko povredi prilikom skakanja u vodu sa stene, malo je vremena da bi se bilo šta moglo uraditi po pitanju otvaranja kupališta ovog leta,” kaže gradonačelnik.

Već sada lokalna samouprava počeće za svim neophodnim pripremama kako bi kupalište pored  hidrocentrale u Vučju bilo stavljeno u funkciju, sa obezbeđenim svim neophodnim dozvolama i ispunjenim propisanim normativima,  i sezona na Vučjanki naredne godine počela na vreme.