BOJNIK: PROJEKAT ZA RAZVOJ ŽENSKOG PREDUZETNIŠTVA

Opština Bojnik realizovaće projekat Ženskog inovacionog preduzetništva pod nazivom “Znamo i umemo – nezaposlene žene i preduzetnice Bojnika”, koji je deo  inovacionog preduzeništva i finansiran je zajedničkim sredstvima od strane Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj i Opštine Bojnik.

Ukupna vrednost projekta je oko 2 miliona 900 hiljada dinara, a učešće Opštine Bojnik iznosi 670 hiljada dinara.  Cilj nam je , istakao je predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović da izvršimo što bolju promociju projekta kako bi se javio dovoljan broj nezaposlenih, žena vlasnica mikro, malih i srednjih preduzeća, kao i žene preduzetnice.

Projekat će biti realizovan u dve faze. Prva obuhvata set obuka koje će biti namenjene nezaposlenim i ženama koje se bave nekim privatnim biznisom i broj kandidatkinja nije ograničen. U drugoj fazi pristupiće se dodeli bespovratnih sredstava kandidatkinjama koje budu konkurisale sa najboljom inovativnom idejom. Biće dodeljeno 10 grantova u vrednosti od 240 hiljada dinara, pojašnjava direktorka Centra za  Jablanički  i Pčinjski okrug, Dragana Belenzada.

Javni poziv biće otvoren od 5. do 25. septembra.