MINISTAR POLJOPRIVREDE URUČIO UGOVORE O PODSTICAJIMA POLJOPRIVREDNICIMA U MEDVEĐI I OKOLINI

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović posetio je danas Medveđu i ovom prilikom uručio ugovore za sto poljoprivredna proizvođača po osnovu Programa mera za razvoj poljoprivrede, na osnovu kojeg je ove godine iz budžeta Opštine Medveđa izdvojeno 15 miliona dinara. Ministar je sa predsednikom opštine Nebojšom Arsićem potom obišao Pčelarsko udruženje „Apis“, hladnjaču „Jablanica frut“ u Negosavlju i poljoprivredno gazdinstvo Dragana Jankovića iz Bogunovca.

Prema rečima ministra Nedimovića, namera ovog ministarstva je da u skorije vreme formira jedinstven sistem od 30 do 40 kancelarija u različitim lokalnim samoupravama, čiji će zaposleni biti zaduženi za pružanje stručnih  i saveta poljoprivrednicima koji su zainteresovani da apliciraju na aktuelne konkurse ministarstva. Cilj je da, kako je Nedimović rekao, bude što više aplikanata.

Obraćajući se poljoprivrednicima iz Medveđe i okoline, ministar Nedimović rekao je da će iduće godine uslediti promena Zakona o podsticajima koja će, između ostalog, podrazumevati i veća izdvajanja za organsku proizvodnju, s obzirom na to da je potražnja za ovakvim proizvodima, kako je rekao, ogromna.

Inače, programom mera za razvoj poljoprivrede, iz budžeta opštine Medveđa izdvojeno je 15 miliona dinara, što je za 5 miliona više nego prošle godine. biće realizovani u što skorijem periodu kako  preostali poljoprivrednici ne bi čekali na novac tj. sredstva koja su uložili. Zahteve za podsticaje podnelo je ukupno 235 poljoprivrednika, a do sada su ugovori uručeni za 200 proizvođača.