Brnabić: Nastavak ulaganja u Leskovac i Jablanički okrug

U narednom periodu intenzivno će se raditi na povećanju životnog standarda stanovnika Leskovca i Jablaničkog okruga, kroz ulaganja u putnu i komunalnu infrastrukturu, zdravstvo, ali i druge oblasti poput kulture i sporta, najavila je premijerka Srbije Ana Brnabić prilikom današnje posete Leskovcu. Neki od značajnijih projekata čiji se završetak očekuje u narednom periodu su rekonstrukcija Opšte bolnice Leskovac i projekat za upravljanje otpadnim vodama, a ovom prilikom je najavljeno i da će za mesec dana početi radovi na rekonstrukciji puta od Leskovca ka Lebanu, nakon čega će prioritet biti put Leskovac-Vučje. Premijerka je u okviru svog boravka u Leskovcu obišla upravo Opštu bolnicu, Postrojenje za preradu otpadnih voda u Bogojevcu i radove na rekonstrukciji Bulevara Nikole Pašića.

Premijerka Brnabić je istakla da su dosadašnja ulaganja u Jablanički okrug urodila plodom, da je Leskovac grad sa pozitivnim poslovnim okruženjem i da po stepenu investicija i zaposlenosti prednjači u odnosu na mnoge druge u našoj zemlji. Prema zvaničnim podacima, stopa nezaposlenosti u Jablaničkom okrugu je 7,1 odsto, što je manje nego u Srbiji, ali je sa druge strane, prosečna plata i dalje niža od republičkog proseka, zbog čega su neophodna dalja ulaganja.

Predsednica Vlade Brnabić je sinoć posetila i Narodni muzej u našem gradu i pohvalila rad zaposlenih u ovoj ustanovi, naglasivši da Leskovac zaslužuje titulu nacionalne prestonice kulture, za šta je Ministarstvo kulture i informisanja nedavno raspisalo javni poziv. Sa druge strane, Brnabić je izrazila nezadovoljstvo zbog kašnjenja radova na izgradnji centralnog gradskog trga, zbog čega će i lično razgovarati sa firmom “Bauwezen”, izvođačem radova.

Jedan od najznačajnijih investicija  čija je realizacija ušla u poslednju fazu je projekat upravljanja otpadnim vodama, nakon čijeg završetka će 16 naseljenih mesta na području grada Leskovca dobiti kanalizacionu mrežu. Gradonačelnik Leskovca je podsetio da će za mesec dana biti otvoren novi pogon fabrike Mladost, a 400 novih radnih mesta biće otvoreno u 2022. kada se očekuje dolazak turskog investitora. Cvetanović je govorio i o ulaganjima u putnu infrastrukturu.

Ovom prilikom je najavljeno da će se od oktobra nastaviti sa ulaganjima u opštu bolnicu Leskovac, budući da je lokalna samouprava sa 50 miliona 400 hiljada dinara finansirala projekat za završetak rekonstrukcije ove zdravstvene ustanove. Planirano je da u savremenu aparaturu bude uloženo još pet milijardi dinara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *