Centar Leskovca dobija savremeniji i lepši izgled

Ukoliko se sve bude odvijalo po planu, deo ulice Bulevar oslobođenja će za nešto više od tri meseca dobiti savremeniji i lepši izgled, kada se očekuje završetak radova na rekonstrukciji trotoarskih površina od raskrsnice Bulevara sa ulicom 28. marta do Masarikovog trga.

Za ove namene iz gradske kase izdvojena je suma od 12,1 milion dinara. Radove je obišao gradonačelnik Goran Cvetanović sa drugim predstavnicima lokalne samouprave.

Predmet ugovora je uređenje trotoara površine 2300 kvadratnih metara, gde su u toku i radovi na rekonstrukciji toplovoda vrednosti 120 miliona dinara, koji se izvode nakon četiri decenije. Radovi se za sada odvijaju planiranom dinamikom, a cilj je da budu završeni u roku, za nešto više od tri meseca.

“S obzirom na to da se poslednjih nekoliko godina na ovom prostoru radovi odvijaju intenzivno, kao i da uvek težimo da vratimo u prvobitno stanje, što nije uvek izvodljivo, rešili smo da kompletno rekonstruišemo trotoare, jer centar grada zaslužuje savremen izgled“, istakao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Detaljnije o izvedenim radovima govorio je Novica Nikolić, direktor JP „Urbanizam i izgradnja“.

“Predmet ugovora je uređenje trotoarskih površina. Radi se mašinski iskop, skidanje betonskih i asfaltnih površina, ugradnja tampona od šljunka i tucanika, kamene sitneži i na kraju behaton ploča, koje imaju završni sloj od kvarca.”

Izvođač radova je preduzeće AB kop iz Vlasotinca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *