Kolektivnim ugovorom veća prava za zaposlene u Gradskoj upravi

Predstavnici organizacije sindikata Gradske uprave Grada Leskovca potpisali su danas sa gradonačenikom Goranom Cvetanovićem kolektivni ugovor za zaposlene u gradskoj upravi.Ovim aktom biće regulisana dodatna prava zaposlenih, a za ove namene iz gradskog bužeta će biti izdvojena suma od 40 miliona dinara.

Akt koji je danas potpisan uređuje prava zaposlenih, koja u skladu sa mogućnostima poslodavca mogu da budu i veća. Između ostalog, ovim aktom biće omogućena solidarna pomoć za rođenje deteta u iznosu od jedne neto prosečne zarade u Republici Srbiji. Takođe, zaposleni će imati pravo i na naknadu plate za bolovanje, za negu bolesnog deteta, rečeno je ovom prilikom.

Nakon što je Sindikat uprave Srbije krajem maja potpisao poseban kolektivni ugovor sa resornim minsitarstvom za državnu upravu i lokalnu samupravu, sindikalna organizacija leskovačke lokalne samuprave pokrenula je inicijativu za potpisivanje kolektivnog ugovora.

Iz ove asocijacije ocenili su da je saradnja sa gradonačelnikom Cvetanovićem na visokom niovu.

Inače, predsednica sindikata zaposlenih u Gradskoj upravi Gorica Zdrvković je jedina koja u Srbiji ovu funkciju obavlja kao profesionalac.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *