Cvetanović: “Spas za stočarstvo u većim subvencijama”

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, posetio je gazdinstvo familije Mladenović iz Todorovca, koja se bavi stočarstvom. Ova porodica poseduje 41 grlo i 20 hektara zemljišta na kojem proizvodi kukuruz, pšenicu i detelinu za prihranu stočnog fonda.
Stočarstvo u leskovačkom kraju je u stagniranju, a jedan od načina da se situacija po ovom pitanju promeni, gradonačelnik Leskovca vidi u povećanju subvencija. On je podsetio da se visina podsticaja za poljoprivredu iz gradskog budžeta uvećava iz godine u godinu.
Vlasnik poljoprivrednog gazdinstva u Todorovcu, Slobodan Mladenović više puta je do sada koristio subvencije grada, i kako kaže, ova sredstva su mu bila od velike koristi. Pored stočarstva, ovi vredni ljudi bave se i voćarstvom i uzgajaju  malinu, višnju i šljivu. 
Prilikom posete Todorovcu predstavnici lokalne samouprave obišli su i adaptiranu zgradu Mesne zajednice u ovom mestu.
Zahvaljujući sredstvima koje je Grad Leskovac u visini od oko 490 hiljada dinara, izdvojio za ovu namenu, jedan deo sume u iznosu od oko 270 hiljada opredeljen je za saniranje fasade i uređenje prostora oko samog objekta,  dok je preostali novac upotrebljen za vodovodne instalacije, rekao je potpredsednik Mesne zajednice Dušan Đorđević.
Predstavnici Mesne zajednice Todorovce izrazili su nadu da će se njihova dosadašnja uspešna saradnja koju imaju sa lokalnom samoupravom nastaviti i u narednom periodu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *