Uložen novac i u zgradu Mesne zajednice u Gornjoj Bunuši

U Gornjoj Bunuši, selu u kojem živi oko 600 stanovnika, delimično je rekonstruisana zgrada mesne zajednice, za šta je izdvojen iznos od oko 370 hiljada dinara. Uz pomoć ovih sredstava zamenjena je stolarija, adaptiran je pod i postavljena rasveta.
Milan Petrović predsednik Mesne zajednice Gornja Bunuša zahvalio se lokalnoj samoupravi što je prepoznala značaj seoskih sredina i što nastoji da poboljša kvalitet života u njima.
Osim rekonstruisanog objekta zgrade mesne zajednice, lokalna samouprava je tokom 2018. uložila 200 hiljada dinara u uređenje puteva koji vode do ovog selu, a pre nekoliko godina završena je sekundarna i primarna vodovodna mreža, podsetio je Petrović i najavio i nove projekte.
Očekuje nas sanacija fasade na mesnoj zajednici, uređenje puteva i ulica, kao i odvodnih kanala – naveo je on.
Imajući u vidu značaj koji mesne zajednice imaju za funkcionisanje svih stanovnika jedne sredine, grad iz godine u godinu izdvaja veća sredstva  za njihov što bolji rad, kazala je zamenica gradonačelnika Jasmina Ranđelović, koja je zajedno sa prvim čovekom Leskovca obišla rekonstruisane prostorije u Gornjoj Bunuši. Ipak, kako je dodala, lokalna vlast je svesna da je to nedovoljno pa će nastojati da ubudućem periodu izdvaja još više novca za ovu namenu.
Grad Leskovac je 2019. godine izdvojio 36 miliona dinara za potrebe mesnih zajednica, a u 2020. visina ovih sredstava povećana za 6 miliona dinara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *