Dan karijere u Vlasotincu

Tehnička škola Vlasotince, u okviru projekta Nemačke razvojne saradnje “Dijalog ozapošljavanju mladih, Inicijativa i dualno obrazovanje” koji realizuje GIZ u partnerstvu sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, u petak 13. maja, od 11 do 15 časova organizuje „DAN KARIJERE U VLASOTINCU“, u Sportsko-rekreativnom centru Vlasina.

Osnovni cilj događaja je promocija daljeg školovanja i zapošljavanja kroz: – informisanje učenika osmog razreda osnovne škole o obrazovnim profilima koje nudi Tehnička škola; – informisanje odraslih o postupku priznavanja prethodnog učenja u okviru neformalnog obrazovanja odraslih, za šta je Tehnička škola akreditovana; – informisanje učenika završnih razreda srednje škole o mogućnostima nastavka školovanja na visokim školama i fakultetima; – informisanje nezaposlenih lica o kompanijama kao potencijalnim poslodavcima.

Učesnici događaja su veliki broj visokoškolskih ustanova, preduzeća, predstavnika Nacionalne službe za zapošljavanje, Regionalne privredne komore i drugih ustanova i institucija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *