Danas se obeležava Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, gradonačelnik Leskovca uputio saopštenje

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije ove godine neće biti organizovan tradicionalni prijem članova udruženja i organizacija osoba sa invaliditetom sa područja grada Leskovca u kabinetu gradonačelnika Gorana Cvetanovića, a povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.

Ovim povodom gradonačelnik je uputio sledeće saopštenje:

„Međunarodni dan osoba sa invaliditetom je samo jedan dan u kalendaru, ali simbolizuje vrednosti i aktivnosti koje se u Leskovcu, gradu koji prihvata i omogućava povoljne uslove za život svim svojim stanovnicima, kontinuirano sprovode.

Pandemija zarazne bolesti Kovid-19 je duboko pogodila zajednice širom sveta, posebno osetljive grupe. Kao odgovorna lokalna samouprava, trudimo se da od prvog dana epidemije budemo u konstantnoj komunikaciji sa osobama sa bilo kojom vrstom invaliditeta nastojeći da im budemo na usluzi jer smo od preuzimanja odgovornosti istrajni u nameri da Leskovac bude grad jednakih mogućnosti po meri svih građana.

Iako smo svesni da i dalje postoje prepreke na čijem otklanjanju i dalje moramo da radimo, svojski se trudimo da našim sugrađanima olakšamo život prilagođavanjem ulica, ulaza u zgrade važnih institucija, škole, tržne centre itd. Od zvaničnih priznanja relevantnih institucija nam mnogo više znače potvrde koje nam sama udruženja upućuju, ali imamo sluha i za kritike i sugestije naših dragih sugrađana. I ubuduće ćemo nastaviti konstruktivnu komunikaciju sa svim udruženjima i organizacijama osoba sa invaliditetom jer smo svesni da nas očekuje još dosta truda i rada kako bi sve osobe sa invaliditetom bile potpuno uključene u naše društvo. Na tom putu vaša udruženja vidim kao saveznika i nadam se da ćemo zajedno u budućnosti ostvariti zacrtane ciljeve.”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *