Konkurs za zapošljavanje mladih

Zainteresovana preduzeća i preduzetničke radnje sa teritorije Jablaničkog okruga mogu da se prijave za učešće na konkursu u okviru projekta „Osnaženi biznisi za zapošljavanje mladih“, koji podržava Kraljevina Norveška kroz projekat “Norveška za vas – Srbija”.  

Sam projekat sprovode Udruženje ENECA i Razvojni biznis centar Kragujevac. Konkursom će biti odabrano dvadeset proizvođača hrane koji će uzeti učešće u aktivnostima prilagođenim individualnim potrebama svakog korisnika.

Odabranim korisnicima biće pružena podrška u vidu: vrhunskog biznis treninga za svih 20 biznisa, profesionalne konsultantske podrške, učešća na međunarodnom regionalnom sajmu proizvođača hrane za 10 biznisa, sertifikacije poslovanja za odgovarajuće sisteme kvaliteta, takođe, za polovinu biznisa i pokrivenanja troškova zarada za mesec dana angažovanja najmanje dva mlada praktikanta.

Obaveze za korisnike koji budu podržani su da aktivno učestvuju u realizaciji projektnih aktivnosti, i da najmanje jedan zaposleni prisustvuje projektnim aktivnostima, da omogući praksu za dva mlada nezaposlena lica u trajanju od jednog meseca, kao i da u toku realizacije projekta zaposle minimum jedno lice koje je prethodno bilo na praksi. 

Konkurs je otvoren do 10. decembra tekuće godine do 16 časova, a smernice za podnošenje prijava, kao i prijavni formular mogu se preuzeti sa sajtova  www.eneca.org.rs i www.rbcentar.org.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *