Deca iz hraniteljskih porodica otputovala na letovanje

Dvadeset šestoro dece bez roditeljskog staranja sa područja Leskovca koja se nalaze u hraniteljskim porodicama, sinoć je otputovalo na desetodevno letovanje u Grčku, koje je za njih organizovao Centar za socijalni rad, uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i grada Leskovca, navodi se u saopštenju za javnost Kabineta gradonačelnika Gorana Cvetanovića. Za tu namenu izdvojena su 2,3 miliona dinara.

Njih su iz Leskovca ispratili član Gradskog veća Sanja Milošević, direktor Centra za socijalni rad Predrag Momčilović, kao i pomoćnik direktora Boban Ilić.

Mališani će deset dana boraviti u Nea Kalikratiji, gde su im obezbeđeni lekarska pratnja, spasioci, lanč paketi, neophodna medicinska sredstava i lekovi. Sa njima su krenuli i hranitelji, koji putuju o svom trošku.

U hraniteljskim porodicama u Leskovcu odrasta oko 120-oro dece. Po zakonskim propisima deca na hraniteljstvu imaju pravo ili na letovanje ili na ekskurziju, a ove godine je 26-oro njih odabralo letovanje.

Centar ovu aktivnost organizuje 16 godina unazad.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *