DEČACI IZ KUTIJE ZBRINUTI

centar-za-socijalni-rad-1-mala

Dvojica romskih dečaka koji  su pre nekoliko dana spavali u kartonskoj kutiji na ulici, a tu sliku preneli mediji, zbrinuti su u hraniteljsku porodicu, jer rođaci kod kojih su živeli nisu dobro brinuli o njima, rekla je za Televiziju Leskovac stručni saradnik centra za socijalni rad Leskovac, Gordana Anđelković.

Nije reč kako se spekulisalo o deci koja su nezbrinuta, koja nemaju krov nad glavom i o kojima niko nije preuzeo brigu. Identitet majke je poznat centru za socijalni rad, dok se otac ovih dečaka nalazi u inostranstvu, a briga o njima poverena je njihovim najbljižim rođacima, babi, dedi i ujaku. Oni, očigledno, nisu dobro brinuli o njima jer su dečaci često bili na ulici, neretko prosili, a dešavalo je i da ne dolaze kući, što od strane staratelja dece, nije bilo prijavljeno centru za socijalni” naglašava Anđelkovićeva. 

Ovi mališani, braća starosti 8 I 5 godina, viđeni su prošlog vinekda u strogim centru grada kako zajedno spavaju u kartonskoj kutiji. Iz centra za socijalni rad apeluju na sve sugreađane, da, ukoliko primete slične stvari, odmah obaveste policiju koja je u 24-časovnom kontaktu sa nadležnim socijalnim radnicima.