SAVETOVALIŠTE ZA BRAK I PORODICU

centar-za-socijalni-rad-1-mala

 

U leskovačkom Centru za socijalni rad od 1. septembra počelo je da radi Savetovalište za brak i porodicu.

Ovo „Savetovalište će doprineti mnogo kvalitetnijim uslugama porodicama sa kojima mi u Centru radimo. Sada imamo mogućnosti da sa porodicama radimo u dužem vremenskom periodu“ ističe Gordana Anđelković, socijalni radnik.

Ona objašnjava da savetovanje podrazumeva jedan iscprniji i dugoročniji psihoterapijski rad sa porodicom kada im se pruža pomoć u prevazilaženju nekih kriznih situacija u braku.

„Pre svega se radi sa roditeljima male dece i pruža se pomoć u vaspitanju te dece. Radi se i sa bračnim drugovima koji imaju poteškoće u partnerskim odnosima u cilju prevazilaženja problema koji rezultiraju razvodom“ objašnjava Anđelkovićeva.

Savetovalište pomaže i partnerima koji su u postupku razvoda braka.

Radimo i sa roditeljima koji su se razveli, pre svega na očuvanju tog roditeljskog partnerstva i na očuvanju njihove međusobne komunikacije kako deca ne bi osetila probleme postzvodnog perioda“ objašnjava ona.

U Centru za socijalni rad kažu da svi koji imaju problem u porodičnim odnosima imaju mogućnost da se obrate stručnim licima, porodičnom terapeutu ili savetniku.

Savetovalište radi dva puta nedeljno, ponedeljkom i četvrtkom. Ovaj projekat se sprovodi u saradnji sa Udruženjem građana „Animus“.

Svi bračni parovi i roditelji kojima je potreban ovaj vid pomoći mogu zakazati savetovanje na broj: 064/47-32-644, poručuju porodični terapeuti.