Deset miliona dinara isplaćeno danas za obavljanje stručne prakse

Danas je iz budžeta grada isplaćeno 10 miliona dinara za obavljanje stručne prakse u okviru Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje grada Leskovca, saopštavaju iz Kabineta gradonačelnika Gorana Cvetanovića.

Za oblast obrazovanja je za tekuću godinu iz budžeta grada opredeljena suma u iznosu od milijardu i 140 miliona dinara, podseća se u saopštenju, uz napomenu da je samo danas za uređenje podova u OŠ “Vuk Karadžić” u Pečenjevcu izdvojeno 1,8 miliona dinara, za kotao u OŠ “Radoje Domanović” u Manojlovcu 612.336 dinara, kao i za nabavku klavira za Muzičku školu “Stanislav Binički” 888.750 dinara.

Pored pomenutog, iznos od 830.000 dinara isplaćen je na ime naknade porodiljama i to za 62 porodilje – po 10 hiljada dinara za zaposlene, a 20 hiljada dinara za nezaposlene.

Od naredne godine ova suma će se dvostruko povećati – na 20 hiljada za zaposlene, odnosno 40 hiljada dinara nezaposlene. Još jedna pronatalitetna mera – podela 10 vaučera od po 30 hiljada dinara prvorođenim bebama u godini, uvećaće se na 100 vaučera od po 30 hiljada dinara u 2024. godini.

Takođe, od 2024. godine grad Leskovac sufinansiraće kupovinu udžbenika za učenike od 1-8. razreda osnovih škola na teritoriji grada. Imajući u vidu da smo siguran partner roditeljima i deci tokom njihovog školovanja, za ove subvencije biće izdvojeno iz budžeta grada oko 90 miliona dinara, navodi se, pored ostalog, u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *