Dileri droge pretukli policajca

policajac-tuca-copy

Leskovac – Policija je na osnovu ovlašćenja Osnovnog javnog tužilaštva u Leskovcu odredila zadržavanje S.I. i S.V. stari 20 godina iz Leskovca zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Policija intenzivno  traga za dvadestjednogodišnjim mladićem iz Leskovca zbog sumnje da je sa ovom dvojicom pored navedenog krvičnog dela izvršio i krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Naime, 29. aprila ove godine  u večernjim časovima u blizini Medicinske škole u Leskovcu policijski službenik, koji po posebnom planu obavlja poslove na suzbijanju prodaje opojnih droga, je nakon legitimisanja i predstavljanja da je policajac izdao naređenje dvadesetjednogodišnjem mladiću da stane jer je počeo da beži u pravcu dvorišta škole.

Službenik policije je sustigao mladića kod koga je prilikom pregleda pronađena pvc kesica sa oko 11 grama  marihuane.

Dok je policijski službenik od mladića oduzimao drogu, sa leđa su mu prišli S.I. i S.V. i više puta ga pesnicama udarili u glavu. Od zadobijenih udaraca on je pao na zemlju nakog čega su sva trojica nastavili da ga rukama udaraju po glavi i telu.

Ovom prilikom službenik policije zadobio je lake telesne povrede. Oduzeta droga je veštačena u Nacionalnom kriminalističkom centru u Nišu gde je utrvrđeno da se radi o marihuani.

Sudija za prethodni postupak je S.I. i S.V. odredio pritvor do 30 dana.