Očišćena i četrdeseta deponija

deponija 1

Leskovac/D. Sinkovce – Juče je na lebanskom putu, u blizini skretanja za kasarnu “Vojvoda Petar Bojović” u Donjem Sinkovcu u organizaciji Gradske uprave za zaštitu životne sredine očišćena 40 divlja deponija po redu.

Sa ovog prostora odneto je oko 80 kubika čvrstog komunalnog otpada.

I u ovoj akciji čišćenja bili su uključena javno-komunalna preduzeća: Komunalac, Vodovod, Por verner i veber i Komunalna policija.

Zahtev za čišćenje deponije na magistralnom putu M9 Leskovac – Lebane  Gradskoj upravi za zaštitu životne saredine podneo je Savet mesne zajednice „ Donje Sinkovce“.

Čišćenje ovog prostora od izuzetnog je značaja ne samo za žitelje ovog naselja već i generalno za stanovnike grada u cilju očuvanja životne sredine jer se radi o zapadnom ulasku u Leskovac.

-Kako je saobraćajnica na ovom delu magistralnog puta u Mesnoj zajednici „Donje Sinkovce“ izuzetno frekventna, a ne postoje trotoari za pešake, rizik od eventualnih nezgoda je visok što je bio razlog izrade projekta izgradnje trotoara sa biciklističkom stazom u cilju stvaranja što bezbednijih uslova za sugrađane. Inicijator ove aktivnosti je mesna zajednica ovog naselja, a nosilac ovog projekta je Agencija za lokalni ekonomski razvoj.

deponija 2

Dužina biciklističke staze biće 1 600 metara, a investicija je vredna 25 miliona dinara.

-Finansijeri ovog projekta biće Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave i Grad Leskovac. Po raspisanom tenderu i izboru izvođača rok za završetak radova je 30 dana od uvođenja izvođača u posao. Prema rečima predsednika Saveta mesne zajednice „Donje Sinkovce“ u narednom periodu nastojaće se da se reše nagomilani komunalni problemi kao što su : završetak fekalne kanalizacije u delu iznad Hisarskog kanala, sanacija puta M9 i manjih ulica, rekao je predsednikl Saveta MZ „Donje Sinkovce Goran Perić“

U mesnoj zajednici „Donje Sinkovce“ živi oko 1 600 ljudi.