Direktorka uhapšena jer se luksuzirala i proneverila tri miliona

lebane

Lebane – U nastavku suzbijanja koruptivnih krivičnih dela, policijski službenici Policijske uprave u Leskovcu, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Lebanu, uhapsili su O.P.(1969) iz Lebana, bivšeg direktora JKP “Vodovod” iz Lebana .

Postoji sumnja da je O.P. izvršila jedanaeset krivičnih dela zloupotreba službenog položaja i falsifivanje službene isprave .

Osumnjičena je u svojstvu direktora JKP „Vodovod“ iz Lebana, prekoračenjem službenog ovlašćenja u toku 2013 godine, zloupotrebila svoj službeni položaj tako što je od predviđenih novčanih sredstava JKP „Vodovod“ iz Lebana, koji su bili predviđeni Programom poslovanja i finansijskim planom za 2013. godinu i usvojeni od strane Upravnog odbora JKP “Vodovod ” i Skupštine opštine, na ime troškova neproizvodnih usluga, nenamenski potrošila na reprezentacije, ugostiteljske usluge, kupovinu odevnih stvari, telefona, službena putovanja i drugo.

Na taj način je nanela štetu JKP „Vodovod“ iz Lebana od 2.570.800,oo dinara  a istovremeno za sebe pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 471.066,oo dinara.