Dodelom nagrada, završen 10. konkurs “Vukašin Conić”

U kamernoj sali Leskovačkog kulturnog centra uručene su nagrade autorima najboljih priča na desetom konkursu „Vukašin Conić“.

Za Jovana Jonu Pavlovića iz Kraljeva, koji je dobio prvu nagradu za priču „Kako je gospodin Matis nakon vazdušne perspektive zanemario i zemljinu gravitaciju, uz zapaženu ulogu gospodina Čaplina“ ovo je drugi put da učestvuje na konkursu „Vukašin Conić“.

Tatjana Conić, ćerka Vukašina Conića, zahvalila se svim autorima koji su u prethodnih deset godina učestvovali na konkursu i učinili ga posebnim.

Za žiri, koji su činili profesor srpskog jezika Biljana Mičić, dugogodišnja urednica književnog programa u Leskovačkom kulturnom centru Cvetana Radivojević i pisac Dragan Radović, izbor najboljih priča bio je veoma težak zadatak, jer je na konkurs pristiglo čak 299 priča, od 175 autora.

“Trebalo je nakon pročitane svake priče, izdvojiti najbolje, pa onda opet izvršiti selekciju i tako sve do tri prvonagrađene – kaže Biljana Mičić.

Drugu nagradu dobio je Leskovčanin Saša Stojanović za priču “De bello et de skripto ili mali prilog za istorijat vojne administracije”, a treću, priča „Prokleta bila moja baba što me je naučila da pletem“ Slobodana Kalinovića iz Vršca. Najbolje priče biće objavljene u časopisu Naše stvaranje. Organizatori manifestacije su porodica Vukašina Conića i Leskovački kulturni centar.