Na Festivalu dečjeg stvaralaštva, druženje sa piscima

U okviru Festivala dečjeg stvaralaštva, priređeno je danas druženje sa piscem, Stefanom Tićmijem u prostorijama Narodne biblioteke „Radoje Domanović“. Ovaj festival, već pet godina zaredom, organizuje leskovačka biblioteka, uz podršku lokalne samouprave i Ministarstva kulture. 

Jedan od najpoznatijih pisaca u Srbiji i regionu, čija su dela, pre svega, namenjena deci, Stefan Tićmi, imao je priliku da okupljenima predstavi svoj rad, koji obuhvata izdavanje knjiga „Uvatile me lutke“, „Kaput od mahovine“ i „Ja sam Akiko“. Na današnjem druženju, bilo je reči i o najnovijem delu „Guguto memeto“.  U pitanju je film, koji je premijerno prikazan na ovogodišnjem Leskovačkom internacionalnom festivalu filmske režije LIFFE.

Pored brojnih radionica i druženja sa piscima, Festival dečjeg stvaralaštva, koji se ove godine realizuje pod nazivom „Još uvek sam dete“, obuhvata i konkurs, koji je trajao do 18. oktobra.

Druženju sa Stefanom Tićmijem, prisustvovali su učenici osnovnih škola sa područja grada Leskovca, od petog do osmog razreda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *