Leskovačkim poljoprivrednicima uručeni ugovori o donaciji opreme

Ukupno 13 ugovora o ekonomskim grantovima u vidu donacije opreme, uručeno je danas korisnicima u Svečanoj sali grada Leskovca. Ovo je deo projekta „Stabilizacija i prevencija sukoba kroz promociju zapošljavanja i bolje socijalne usluge za ugrožene grupe na Zapadnom Balkanu“, koji, pored lokalne samouprave grada Leskovca, finansira i nemačko Ministarstvo spoljnih poslova, posredstvom organizacije ASB.

Ovim projektom je predviđena bespovratna jednokratna pomoć u vidu ekonomskih grantova o donaciji opreme, kao što su plastenici, oprema za pčelarstvo ili motokultivator sa frezom.

Ukupna vrednost projektom predviđene finansijske podrške iznosi 32.500 evra, s tim što grad Leskovac učestvuje sa 6.500 evra, dok je ostatak sredstava obezbedilo nemačko Ministarstvo spoljnih poslova, posredstvom organizacije ASB.

Saradnja između grada Leskovca i organizacije ASB realizuje se pune tri godine, od 2021. U tom periodu donirana je oprema u vrednosti od 90.600 evra, a učešće lokalne samouprave iznosilo je 17 hiljada evra

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *