LESKOVAC – Sredstvima Kancelarije za javna ulaganja u Leskovcu će po UEFA 4 standardu biti izgrađen novi stadion kapaciteta 8000 mesta dogovoreno je u utorak na sastanku u Vladi Srbije kojem je prisustvovala i delegacija grada Leskovca. Ovu vest potvrdio nam je gradonačelnik Goran Cvetanović koji je naglasio da će novi stadion biti izgrađen brže nego što je i on sam očekivao.

Na lokalnoj samoupravi je da da pripremi projektnu dokumentaciju i reši imovinsko pravne odnose pre svega vezane za plac bivšeg Monopola.

Po procenama naših izvora biće potrebno godinu dana da se sva pitanja reše i krene se sa izgradnjom. To znači da je gotovo izvesno da će biti srušena stara (zapadna tribina), dok je sudbina istočne neizvesna

Novi stadion imaće reflektore i uslove za odigravanje međunarodnih utakmica.

Takođe će biti potrebno rešiti i pitanje gazdovanja nad ovim objektom, to jest da i će pripasti Dubočici ili preći u ruke Ustanove SRC Dubočica.

Treba stvoriti i uslove da FK Dubočica ima respektibilan tim, jer džaba stadion ako nema ko na njemu da igra zaključuje naš sagovornik koji je upućen u ovu problematiku.

Pored Leskovca novi stadioni će na ovaj način biti izgrađeni u Subotici, Kragujevcu i Vranju.