LEBANE – Iako im je Upravni sud vratio mandate šestoro odbornika u Skupštini opštine Lebane ni danas nije moglo da učestvuje u radu lokalnog parlamenta jer im ponovo nije bilo dozvoljeno da prisustvuju sednici skupštine. Advokat ovih odbornika, Zoran Mitić kaže da je nepoštovanjem odluke Upravnog suda učinjeno još jedno krivično delo i da će podneti nove krivične prijave protiv aktuelnog rukovodstva Lebanske opštine.

I pored pokušaja i molbe advokata Mitića, kao i samih odbornika, obezbeđenje je na vratima lebanske oštine zabranilo ulaz ovim odbornicima u zgradu skupštine.

I pored čitave pometnje koja se je dešavala ispred zgrade Opštine Lebane, zakazana sednica koja je inače trajala petnaestak minuta,održana je po utvrđenom dnevnom redu.Kako je za našu Televiziju rekao predsednik Skupštine opštine Lebane, Srđan Jović, ovo zasedanje je proteklo regularno i po zakonu. Usvojene su sve tačke dnevnog reda, i on ne smatra da je ugroženo bilo čije pravo.

I ako naizgled ovo nije jedinstveni slučaj u Srbiji, već su se ovakve stvari dešavale u mnogim opštinama nigde se nije dogodilo da se na ovakav način izignoriše pravosnažna sudska odluka. Potsećamo, da se ovih šestoro odbornika nakon što su im oduteti odbornički mandate, tako što su imenovani za opštinske većnike bez njihovog znanja i saglasnoti žalilo upravnom sudu koji je potvrdio da je tadašnja odluka skupštinske većine krajem prošle godine nije bila po zakonu.