Državni turnir u futsalu traje do kraja nedelje u Leskovcu

U organizaciji grada Leskovca i Fudbalske futsal asocijacije, u hali Partizan otvorena je danas završnica državnog turnira u malom fudbalu, koja će trajati do kraja ove nedelje. Oko 50 ekipa, u narednih šest dana, boriće se za titutlu prvaka Srbije. 

Ovo je već druga godina, kako se u Leskovcu održava finale za prvaka Srbije u futsalu, a jedan od ciljeva Fudbalske futsal asocijacije je da se u narednom periodu organizuje i prvenstvo za šampiona Balkana ili Evrope, istakao je Aleksandar Džakula, predsednik ove asocijacije.

U okviru završnice turnira, koji se održava u Leskovcu, učestvuje oko 500 malih fudbalera i fudbalerki, uzrasta od 7 do 12 godina, odnosno ukupno 50 ekipa iz cele zemlje.

U ime grada Leskovca, kao jednog od organizatora turnira, ovu sportsku manifestaciju otvorio je Stefan Kitanović, narodni poslanik. Podsetivši da je za finansiranje sportskih klubova i udruženja, u budžetu lokalne samouprave za 2024. godinu, planirano 175 miliona dinara, odnosno skoro deset puta više od nekadašnjih 18 miliona, koliko je ulaganje u oblast sporta iznosilo 2012. godine, Kitanović je istakao da je Leskovac, prvenstveno grad uspešnih sportista. On je ovom prilikom dodao da se i značajna suma opredeljuje za sportsku infrastrukturu. U tom pogledu za Sportsko-rekreativni centar „Dubočica“ na godišnjem nivou izdvaja se oko 153 miliona dinara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *