DS: Ko to otvara jednokratnu televiziju?

Demokratska 6

Leskovac – Demokratska stranka je danas još jednom upozorila gradske vlasti da se njihova ideja da otvore televiziju pri javnom preduzeću Radio Leskovac kosi sa zakonima koji vladaju u ovoj zemlji.

Odbornica u skupštini grada Mirjana Perišić istakla je da je direktoru radija nametnuta jedna jako loša i neodrživa ideja. “ Mi nećemo da ćutimo na ovako grubo kršenje zakona niti želimo da učestvujemo u nezakonitim radnjama sadašpnje vlati, rekla je Perišićka.

Demokratska 5

„Aktuelni zakon o informisanju striktno kaže da osnivač javnog glasila ne mogu biti, ni posredno ni neposredno, država i teritorijalna autonomija, kao ni ustanova, preduzeće i drugo pravno lice koje je u pretežnom delu u državnoj svojini ili koje se u celini ili pretežnim delom finansira iz javnih prihoda” podsetila je Perišićka.

Ona je istakla kao bitniju stvar novi Nacrt zakona o informisanju koji će, kako je istakla, biti jako brzo usvojen.

“Po tom novom zakonu, a koji je usklađen po normativima zakona Evropske unije, svi mediji koje je osnovala država prestaju sa radom 31. decembra 2014. godine. Znači, gospodo, grad će otvoriti nešto što ima svoj vrlo jasan kraj” objasnila je ova odbornica Demokrtaske stranke.

Perišićeva je dodala da nikada nije sumnjala u kadar I profesionalnost Radio Leskovca, ali da oni neće moći da ostvare ovu, kako je istakla, “nečiju nametnutu ideju”.

Demokrate su podsetile da je 2013. godina bila jako loša za medije gde su od gradskih moćnika novinari i urednici dobijali puno otvorenih pretnji, pritisaka, kako su rekli bilo je i zakidanja para i uslovlajvanja.