Dušan Nikolić: Izlazimo na ulice!

dusan

Leskovac – “Sami smo krivi. Morali smo da budemo organizovaniji, a ne da se stalno delimo. Delimično je i naša greška što je Sud u Strazburu doneo ovakvu odluku” rekao je u telefonskoj izjavi za našu televiziju predsednik Republičkog saveza udruženja boraca ratova od 1991.do1999. godine Dušan Nikolić.

“Izaćićemo na ulice, to je sigurno. Mirno ćemo protestovati, najpre u Nišu gde se već okuplja veliki broj veterana” kazao je Nikolić.

“Sačekaćemo da se advokat Srđan Aleksić vrati, da nam objasni zašto je došlo do ovoga pa ćemo videti šta dalje”, dodaje Nikolić.

Evropski sud za ljudska prava u Strazburu odbio je danas žalbu ratnih veterana u slučaju “Vučković i drugi protiv Srbije”, kojom su tražili isplatu ratnih dnevnica.  U obrazloženju konačne presude Velikog veća navedeno je da podnosioci žalbe nisu iskoristili sve pravne lekove koje im nudi domaće pravosuđe.

Sa 14 glasova za i tri protiv, sud je podržao prigovor države Srbije  koji se odnosi na to da podnosioci žalbe nisu iskoristili sve pravne lekove.

Ne postoji mogućnost žalbe na ovakvu presudu, a dalja delovanja ratnih veterana vrlo su ograničen.

Pravni zastupnik ratnih veterana Srđan Aleksić ranije je izjavio da je broj boraca koji u Srbiji očekuju isplatu ratnih dnevnica iznosi oko 70 000 u Srbiji.